În perioada 28 septembrie – 1 octombrie a avut loc cea de-a patra ediție a InnerSound New Arts Festival. Cele patru zile ale festivalului au oferit publicului o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane în relație cu artele vizuale și multimedia, tema ediției – TOUCH fiind o invitație la a depăși rolul de spectator și a interacționa cu actele artistice din cadrul festivalului ca participant.
Timp de 4 zile, The Ark, Cinema Elvira Popescu, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu au găzduit concerte, expoziții, instalații și workshopuri a peste 65 de artiști din 7 țări. În ultima zi a festivalului, juriile formate din Andrei Ujică, Claudiu Mitcu și Cătălin Cristuțiu – film și Cosmin Bumbuț, Nicu Ilfoveanu și Șerban Mestcăneanu – foto-video, au oferit premiile InnerSound 2016.
“În cele patru zile de festival, cei peste 65 artiști din șapte țări au creat pentru public un univers alternativ, caracterizat de o energie pozitivă ieșită din comun și constantă ca intensitate la fiecare concert, expoziție sau workshop creativ. A fost totodată ediția cu cele mai multe personalități din zona artelor vizuale și multimedia.” – Sabina Ulubeanu, Director Artistic InnerSound
Câștigătorii celei de-a patra ediții InnerSound 2016 sunt:
- Raluca Croitoru – Mențiune pentru proiecte foto-video prezentată de Nicu Ilfoveanu
- Andrada Roșu – Premiul Teodora Maftei prezentat de Șerban Mestecăneanu
- Kuesti Fraun, filmul Eiland – Premiul publicului pentru film prezentat de Cătălin Crețu
- Șerban Marcu – Premiul publicului pentru muzică de film prezentat de Diana Rotaru
- Aurelian Băcan – Mențiune pentru cea mai bună dramaturgie muzicală prezentată de Sabina Ulubeanu
- Mira Chendler, filmul Mannetjes – Trofeul InnerSound oferit de Andrei Ujică
Trofeul InnerSound este o creație a sculptorului Liviu Marcu.
La finalul celei de-a patra ediții, organizatorii InnerSound dezvăluie câteva din planurile ediției cu numărul cinci:
“Pentru ediția din 2018 dezvoltăm latura cross-over a festivalului, prin performance-uri cu mai multe valențe interactive, precum și cea educativă, prin ateliere pentru toate vârstele. În același timp, continuăm misiunea InnerSound de a aduce muzica contemporană cultă în fața publicului, alături de promovarea celor mai talentați tineri compozitori români, relevați publicului de ansambluri camerale internaționale cu o reputație strălucitoare. Despre tema următoarei ediții vă pot spune deocamdată doar că va fi o surpriză provocatoare.” – Sabina Ulubeanu, Director Artistic Innersound.